Tratam non-chirurgical durerile lombare, cervicale si dorsale

Tehnica dominanta folosita in clinicile Empatio este P-DTR, o terapie neurologica, focusata pe restabilirea controlului asupra corpului si reactiilor organismului la stres, oboseala, dureri cu diverse origini si regiuni.

P-DTR este o terapie nedureroasa, se aplica la toate categoriile de varsta si, cel mai important, rezultatul se resimte imediat si este de durata.

Peste 10 ani experienta in recuperare medicala

Peste 12.000 de pacienti tratati cu success

Rezultate pozitive dovedite clinic si imagistic

Corpul urmeaza gandul si emotia

Atunci cand muncim mult, uitam de nevoile noastre si le ascundem in taskurile zilnice, corpul urmeaza gandul si emotia: devine rigid, aplecat, tensionat. Astfel incep durerile si aceasta este cea mai simpla explicatie despre cum ceea ce simtim poate sa determine dezechilibre la nivelul corpului.

Durerea, indiferent de zona in care este localizata, nu este ceva cu care sa traim. Ne poate afecta viata de zi cu zi, randamentul general sau in anumite arii ale vietii, ne poate restrange miscarea si deplasarea, ne depriveaza din a trai experiente noi, a merge in vacante, a face sport si tot asa. Din pacate, ne obisnuim cu durerea sau vrem sa o tratam cu solutii magice: medicatie, masaj, doua-trei sedinte de kinetoterapie, chiropractica, curenti, laser.

Ce avem nevoie sa stim este ca problema nu este (de cele mai multe ori) acolo unde doare. Durerea apare ca o compensare, un semn ca folosim o parte a corpului in defavoarea alteia, pe care incercam sa o protejam. Durerea mascheaza o disfunctie, iar cazurile in care pacientii vin la noi cu durere de umar drept si de fapt problema e la genunchiul stang sunt foarte frecvente.

De ce doare spatele. 7 cauze si tablouri clinice explicate

In cazul durerii de spate sunt 7 tablouri clinice frecvente. Urmariti acest video in care dr. Orect Bolbocean le explica in detaliu pe fiecare:

  • Cum se manifesta
  • Cum recunoastem cauza durerii
  • Cum sa ne auto-evaluam
  • Care este tratamentul si recomandarile de recuperare in cazul diecarei afectiuni

Tehnica P-DTR

Tehnica dominanta folosita in clinicile Empatio este P-DTR, o terapie neurologica focusata pe restabilirea controlului asupra corpului si reactiilor organismului la stres, oboseala, dureri cu diverse origini si regiuni.

Deoarece 92-95% din informatiile pe care le primeste creierul sunt inconstiente, in majoritatea cazurilor simptomele pe care le simtim noi (durere, instabilitate, limitari ale miscarii, oboseala, scaderea randamentului) au la baza erori de soft si nu neaparat leziuni ale tesutului, nervilor, coloanei sau articulatiilor.

P-DTR este o terapie nedureroasa, se aplica la toate categoriile de varsta si, cel mai important, rezultatul se resimte imediat si este de durata.

Este folosita testarea musculara, ca metoda de interactiune cu sistemul nervos, identificata capacitatea de a mentine o contractie si raspunsul adecvat la stimulii efectuati de terapeut. Bazandu-ne pe datele neurofiziologice, noi stim care trebuie sa fie raspunsul organismului. Daca acest raspuns este inadecvat sau distorsionat, identificam cauza si corectam reflexul. P-DTR este utila la toate tipurile de afectiuni, cu exceptia leziunilor de creier si maduva, afectiuni reumatologice in faza acuta a inflamatiei si tulburari psihiatrice.

Abordarea Empatio in cazurile de durere

Sistemul Empatio presupune un circuit bine stabilit al pacientului, ce presupune 3 etape, validate de mii de cazuri tratate pana in prezent.

  1. Analiza starii pacientului - se face in cadrul consultatiei initiale. Analizam ce si unde te doare, daca doare, plus alte simptome prezente, adica starea generala de sanatate a organismului.
  2. Stabilim metoda de abordare a problemei. Identificam problema principala (fie ca este durere sau alte manifestari patologice), ii explicam pacientului cauza si apoi ii prezentam abordarea terapeutica optima care sa rezolve problema rapid si eficient.
  3. Recuperare. Aici nu vorbim doar despre clasica recuperare medicala. Aceasta este doar o piesa a sistemului dezvoltat de Dr. Orest Bolbocean in Empatio. Noi recuperam starea de echilibru a pacientului, matricea perfecta a unui intreg echilibrat fizic, emotional si mental.

Tot obiectivul tratamentului este sa aducem pacientii nu la o stare de functionare, ci la una de performanta. Terapia noastra se concentreaza intotdeauna pe restabilirea intregului organism, nu doar a unei parti. Nu tratam doar mana, spatele sau piciorul, tratam tot organismul.