Incepem cu un diagnostic

Identificam ce si unde doare, plus starea de sanatate a organismului.

Continuam cu discutia despre precedente

Analizam investigatiile din trecut, evolutia sau involutia starii de sanatate.

Stabilim scenariul de recuperare

Planificam cel mai eficient tratament, pe etape. Urmarim rezultatele si le imbunatatim.

Modul nostru de lucru si abordare

Cum are loc consultatia?

 • Analizam vizual pacientul pentru a identifica devierile functionale. Isi protejeaza o anumita regiune a corpului? Necesita sprijin cand se ridica de pe scaun? Mimica, tonalitatea vocii, dimensiunea pupilelor - tot organismul ne comunica un mesaj.
 • Urmarim simptomele relatate de pacient, documentele medicale ale acestuia, facem un examen neurologic si o evaluare functionala. Toate acestea - pentru a identifica zonele problematice (dureroase, instabile, blocate, disfunctionale).
 • Stabilim impreuna cu pacientul metodele de tratament, etapele si solutia optima pentru corectia problemei de sanatate.

Metode terapeutice utilizate la Empatio

Terapeutii clinicii cunosc si aplica toate metodele terapeutice in cadrul sedintelor de tratament.

 • Tratament prin P-DTR inlaturam efectele traumatismelor fizice si psihoemotionale: reflexele de evitare si protectie care duc la contracturi musculare, instabilitati articulare, dezechilibre ale sistemului hormonal sau la nivel emotional.
 • Terapia manuala inglobeaza corectia disfunctiilor musculo-ligamentare, eliberarea nervilor periferici, a vaselor, a fasciei, si tehnici de osteopatie viscerala.
 • Programele de kinetoterapie au la baza miscarea coordonata de kinetoteraput, planuri de recuperare medicala atent structurate si au ca scop refacerea functiilor alterate sau diminuate ale corpului.
 • Kinetoterapia in Empatio nu presupune sa lucrezi doar cu un terapeut ci cu toata echipa, evolutia fiecarui pacient fiind supravegheata si sustinuta de o echipa multidisciplinara. In spatele formarii fiecarui specialist din echipa noastra stau mentorii, coordonatorii de clinici, cei care sustin, indruma, dau feedback si se asigura ca fiecare creste in ritmul sau si la capacitate maxima.

In clinicile Empatio, in functie de varsta, oferim servicii de:

 • Kinetoterapia pentru adulti - Ceea ce am invatat gresit trebuie dezvatat, ca apoi sa lase loc invatarii corecte. Primul pas este constientizarea miscarii sau posturii gresite apoi, prin implicarea 100% din partea pacientului si a kinetoterapeutului, se creeaza un nou tipar de miscare. Dupa suficiente repetari, tiparul nou devine familiar, noua postura este instalata si astfel pacientul se simte mai bine.
 • Kinetoterapie pentru copii - De la nastere, corpul bebelusilor si copiilor trece prin schimbari rapide si majore. Ei se adapteaza permanent la conditiile de mediu si vor prefera anumite posturi sau stiluri de mers. Chiar daca parintii sunt mereu atenti la ei, sunt aspecte ce tin de dezvoltarea musculaturii si structurii scheletice care le scapa. In perioada de crestere este recomandata macar o vizita la un specialist in kinetoterapie, pentru a avea o opinie de specialitate privind dezvoltarea armonioasa.
 • Sedintele de fizioterapie (deep oscilation, shockwave sau tecar) le recomandam in cazuri dosebite, destul de rare.
 • Acupunctura este eficienta in reducerea durerii, normalizarea functiei organelor interne si a sistemului energetic. Un avantaj este ca pacientii nostri pot trata concomitent mai multe afectiuni (dureri de spate, anxietate, insomnie etc.), iar cel mai important lucru este ca tratamentul nu implica durere.
 • O serie de exercitii poate fi prescrisa de terapeut in cazul in care exista o zona rigida / blocata. Daca zona a fost instabila, pacientului i se vor indica exercitii izometrice pentru stabilizare.

Combinatia abordarilor depinde de particularitatile individuale ale pacientului, afectiunea existenta si starea lui de sanatate.

Exemple protocoale de recuperare

Tratament individual, unu la unu, cu un terapeut cu experienta si cu supravegherea de catre coordonatorul departamentului de recuperare. Protocoalele sunt orientative, aplicabile majoritatii pacientilor cu simptome din categoriile descrise, insa pot suferi modificari in functie de cazurile individuale.

Dureri la nivelul coloanei vertebrale (lombalgie, cervicalgie, discopatie, spondiloza, dorsalgie etc.) sau a articulatiilor (periatrita, gonartroza, coxartroza, epicondilita, tendinita etc.)

 • Etapa 1: Doua sedinte de P-DTR / saptamana, 2 saptamani. Rezultatele urmarite: ameliorarea durerii peste 50%, restabilirea amplitudinii miscarii, cresterea atat a stabilitatii locale si globale, cat si a nivelului energetic.
 • Etapa 2: O sedinta de P-DTR / saptamana, 2 saptamani. Obligatoriu este pastrata o pauza in tratament, cu indicatia pentru pacient de a face 1-2 exercitii la domiciliu. Rezultatele urmarite: persistenta efectelor obtinute in timp, identificarea posibililor factori din viata cotidiana, care pot duce la recidivarea partiala a simptomelor.
 • Etapa 3: Doua sedinte de P-DTR, 1 luna, daca este necesar, cu urmarea unui program de exercitii sub coordonarea unui kinetoterapeut. Rezultatele urmarite: stabilizarea starii de bine si corectia dezechilibrelor biomecanice.
Hernie de disc asociata cu semne compresie radiculara: parestezie (amorteala), durere iradiata pe traiectul nervos, deficit de forta
 • Etapa 1: Cinci sedinte de terapie manuala si acupunctura, efectuate peste o zi. Rezultatele urmarite: reducerea semnelor de compresie radiculara si, cel mai important, ameliorarea deficitului motor.
 • Etapa 2: Doua sedinte de terapie manuala si acupunctura pe saptamna, timp de 2 saptamani. Rezultatele urmarite: imbunatatirea starii de sanatate, consolidarea rezultatelor obtinute.
 • Etapa 3: Doua sedinte de terapie manuala si acupunctura, 1 luna, insotite de un program de exercitii sub coordonarea unui kinetoterapeut. Rezultatele urmarite: reducerea semnelor de compresie radiculara si, cel mai important, amelioarea deficitului motor.
 • Etapa de urmarire: O sedinta de terapie manuala la 3 saptamani. Efectuarea unui nou IRM dupa 7 luni de la consultatia initiala, pentru confirmarea reducerii dimensiunilor herniei de disc. Rezultatele urmarite: corectia factorilor care au provocat hernia de disc
Tulburari neurovegetative: oboseala, lipsa de energie, tulburarile de concentrare si atentie, scaderea randamentului si motivatiei, scaderea controlului asupra reactiilor fiziologice (plans fara motiv, iritabilitate, furie, tristete)

Tratamentul este individualizat, in dependenta de starea clinica a pacientului, durata si magnitudinea simptomelor si manifestarile prezente la momentul consultatiei initiale. Include osteopatie viscersala si structurala, acupunctura, homeopatie, corectia raspunsurilor exagerate la factorii de stres psihoemotional. Tipul terapiei si combinatia cea mai eficienta se stabileste dupa consultatie.

Daca simti ca iti putem fi de ajutor in oricare dintre situatiile descrise mai sus, te asteptam la o consulatie la Empatio.