Incepem cu un Diagnostic

Identificam ce si unde doare, plus starea de sanatate a organismului

Continuam cu Discutia despre precedente

Analizam investigatiile din trecut, evolutia sau involutia starii de sanatate

Stabilim scenariul de Recuperare

Planificam cel mai eficient tratament, pe etape. Urmarim rezultatele si le imbunatatim

Modul nostru de lucru si abordare

Cum are loc consultatia?

  • Analizam vizual pacientul pentru a identifica devierile functionale. Isi protejeaza o anumita regiune a corpului? Necesita sprijin cand se ridica de pe scaun? Mimica, tonalitatea vocii, dimensiunea pupilelor - tot organismul ne comunica un mesaj.
  • Urmarim simptomele relatate de pacient, documentele medicale ale acestuia, facem un examen neurologic si o evaluare functionala. Toate acestea - pentru a identifica zonele problematice (dureroase, instabile, blocate, disfunctionale)
  • Stabilim impreuna cu pacientul metodele de tratament, etapele si solutia optima pentru corectia problemei de sanatate.

Metode terapeutice
utilizate la Empatio

Terapeutii clinicii cunosc si aplica toate metodele terapeutice in cadrul sedintelor de tratament.

  • Terapia manuala constituie pilonul principal de tratament, ingloband corectia disfunctiilor musculo-ligamentare, eliberarea nervilor periferici, a vaselor, a fasciei, si tehnici de osteopatie viscerala.
  • In timpul sedinței de tratament prin P-DTR, inlaturam efectele traumatismelor fizice si psihoemotionale: reflexele de evitare si protectie, care duc la contracturi musculare, instabilitati articulare, dezechilibre ale sistemului hormonal sau la nivel emotional.
  • Sedintele de fizioterapie (deep oscilation, shockwave sau tecar) le recomandam in cazuri dosebite, destul de rare.
  • Acupunctura este eficienta in reducerea durerii, normalizarea functiei organelor interne si a sistemului energetic. Un avantaj este ca pacientii nostri pot trata concomitent mai multe afectiuni (dureri de spate, anxietate, insomnie etc.), iar cel mai important lucru este ca tratamentul nu implica durere.
  • O serie de exercitii poate fi prescrisa de terapeut in cazul în care exista o zona rigida/blocata. Daca zona a fost instabila, pacientului i se vor indica exercitii izometrice pentru stabilizare.

Combinatia abordarilor depinde de particularitatile individuale ale pacientului, afectiunea existenta si starea lui de sanatate.

Protocoale de recuperare

Tratament individual, unu la unu, cu un terapeut cu experienta si cu supravegherea de catre coordonatorul departamentului de recuperare. Protocoalele sunt orientative, aplicabile majoritatii pacientilor cu simptome din categoriile descrise, insa pot suferi modificari in functie de cazurile individuale.

Dureri la nivelul coloanei vertebrale (lombalgie, cervicalgie, discopatie, spondiloza, dorsalgie etc.) sau a articulatiilor (periatrita, gonartroza, coxartroza, epicondilita, tendinita etc.)

  • Etapa 1: Doua sedinte de terapie manuala/saptamana, 2 saptamani. Rezultatele urmarite: ameliorarea durerii peste 50%, restabilirea amplitudinii miscarii, cresterea atat a stabilitatii locale si globale, cat si a nivelului energetic.
  • Etapa 2: O sedinta de terapie manuala/saptamana, 2 saptamani. Obligatoriu este pastrata o pauza in tratament, cu indicatia pentru pacient de a face 1-2 exercitii la domiciliu. Rezultatele urmarite: persistenta efectelor obtinute in timp, identificarea posibililor factori din viata cotidiana, care pot duce la recidivarea partiala a simptomelor.
  • Etapa 3: Doua sedinte de terapie manuala, 1 luna, daca este necesar, cu urmarea unui program de exercitii sub coordonarea unui kinetoterapeut. Rezultatele urmarite: stabilizarea starii de bine si corectia dezechilibrelor biomecanice.
Hernie de disc asociata cu semne compresie radiculara: parestezie(amorteala), durere iradiata pe traiectul nervos, deficit de forta
  • Etapa 1: Cinci sedinte de terapie manuala si acupunctura, efectuate peste o zi. Rezultatele urmarite: reducerea semnelor de compresie radiculara si, cel mai important, ameliorarea deficitului motor.
  • Etapa 2: Doua sedinte de terapie manuala si acupunctura pe saptamna, timp de 2 saptamani. Rezultatele urmarite: imbunatatirea starii de sanatate, consolidarea rezultatelor obtinute.
  • Etapa 3: Doua sedinte de terapie manuala si acupunctura, 1 luna, insotite de un program de exercitii sub coordonarea unui kinetoterapeut. Rezultatele urmarite: reducerea semnelor de compresie radiculara si, cel mai important, amelioarea deficitului motor.
  • Etapa de urmarire: O sedinta de terapie manuala la 3 saptamani. Efectuarea unui nou IRM dupa 7 luni de la consultatia initiala, pentru confirmarea reducerii dimensiunilor herniei de disc. Rezultatele urmarite: corectia factorilor care au provocat hernia de disc
Tulburari neurovegetative: oboseala, lipsa de energie, tulburarile de concentrare și atentie, scaderea randamentului si motivatiei, scaderea controlului asupra reactiilor fiziologice (plans fara motiv, iritabilitate, furie, tristete)

Tratamentul este individualizat, in dependenta de starea clinica a pacientului, durata si magnitudinea simptomelor si manifestarile prezente la momentul consultatiei initiale. Include osteopatie viscersala si structurala, acupunctura, homeopatie, corectia raspunsurilor exagerate la factorii de stres psihoemotional. Tipul terapiei si combinatia cea mai eficienta se stabileste dupa consultatie.

Daca simti ca iti putem si (fi) de ajutor in oricare dintre situatiile descrise mai sus , te asteptam la o consulatie la Empatio.