Stare generala de sanatate

Incepem cu ce si unde doare, plus alte simptome prezente, apoi analizam vizual pacientul; chiar si mimica, tonalitatea vocii, dimensiunea pupilelor - tot organismul ne comunica un mesaj.

Precedente si evaluare functionala

Analizam investigatiile medicale din trecut, evolutia sau involutia starii de sanatate. Facem un examen clinic si identificam zonele problematice (dureroase, instabile, blocate, disfunctionale).

Diagnostic corect

Identificam problema principala, fie ca este durere sau alte manifestari patologice, si explicam cauza.

Scenariu de recuperare

Planificam cel mai eficient tratament, pe etape. Urmarim rezultatele si le imbunatatim pana la corectia problemei de sanatate.

Modul nostru de lucru

De ce Empatio?

Organismul uman traieste intr-un mediu dinamic, care este in permanenta afectat de diversi factori externi: fizici (miscare, lipsa de miscare), metabolici (alimentatie, toxine, virusi), emotionali (factori de stres, legati de situatia financiara, sanatate, responsabilitati) si de mediu (familie, serviciu, evenimente globale). Sanatatea, in esenta, inseamna adaptarea la toti acesti factori. Toata terapia pe care o aplicam stimuleaza sistemul de autovindecare a organismului.

Care sunt obiectivele pe parcusul tratamentului?

  • La nivel vizual: imbunatatirea posturii, cresterea amplitudinii de miscare.
  • La nivel kinestezic: diminuarea durerii si senzatiilor de amorteala, arsura, furnicaturi, deficit de forta.
  • General: imbunatatirea somnului, tranzitului intestinal, durerilor la menstre, puterii de concentrare.
  • Recalibrarea factorilor fizici care au determinat aparitia durerii sau altor manifestari patologice.

Cat dureaza estimativ recuperarea?

Fiecare sedinta de tratament este luata de la zero. Aprecierea timpului necesar tratamentului este stabilit in consultatia initiala. Reevaluarea se face din doua perspective:

  • Punctuala: in timpul sedintei.
  • Generala: se compara evolutia de la prima sedinta cu stadiul actual al pacientului, pentru a se evalua progresul de la initierea la finalizarea tratamentului (sedinta 1-5 de P-DTR & Terapie Manuala sau 1-10 de Kinetoterapie).

Ce vestimentatie sa aveti la tratament?

Un tratament corect presupune dezbracarea pacientului. Va recomandam imbracaminte de genul celei folosite in activitati sportive, cu care puteti veni de acasa sau va puteti schimba in clinica: pantaloni scurti sau colanti, tricou si, pentru doamne, bustiera sau sutien sport.

Metode terapeutice utilizate

Stii de ce are nevoie sistemul tau nervos ca sa functioneze normal? El are nevoie de lucruri absolut banale si simple la prima vedere: odihna, armonie intre partile fizice, energetice si vegetative (organe si hormoni). Noi readucem echilibrul, pe fiecare dintre aceste componente, intotdeauna printr-o abordare terapeutica personalizata, combinatia tehnicilor depinzand de particularitatile individuale ale pacientului, varsta, afectiunea existenta si starea lui de sanatate.

  • Tratamentul prin P-DTR inlatura efectele traumatismelor fizice si psihoemotionale: reflexele de evitare si protectie care duc la contracturi musculare, instabilitati articulare, dezechilibre ale sistemului hormonal sau la nivel emotional.
  • Terapia manuala inglobeaza corectia disfunctiilor musculo-ligamentare, eliberarea nervilor periferici, a vaselor, a fasciei, si tehnici de osteopatie viscerala.
  • Kinetoterapia pentru adulti inlocuieste miscarea sau postura gresita, dupa suficiente repetari, cu un nou tipar de miscare prin implicarea 100% a pacientului si a kinetoterapeutului.
  • Kinetoterapia pentru copii corecteaza aspecte ce tin de dezvoltarea musculaturii si structurii scheletice care pot trece neobservate chiar daca parintii sunt mereu atenti la cei mici.
  • Sedintele de fizioterapie (deep oscilation, shockwave sau tecar) le recomandam daca se impune accelerarea procesului de regenerare.
  • Acupunctura este eficienta in reducerea durerii, normalizarea functiei organelor interne si a sistemului energetic, tratand concomitent mai multe afectiuni (dureri de spate, anxietate, insomnie etc.) fara durere.
  • O serie de exercitii poate fi prescrisa de terapeut in cazul in care exista o zona rigida / blocata. Daca zona a fost instabila, pacientului i se vor indica exercitii izometrice pentru stabilizare.

Etapele terapiei

Toate etapele sunt supravegheate de catre coordonatorul departamentului de recuperare al fiecarei clinici.

Etapa 1

Durata unei sedinte de tratament este de 50 de minute, acestea se fac la interval de 3-4-7 zile. Evaluarea simptomelor se face atat de la sedinta la sedinta cat si la finalul primei etape.

Etapa 2

Urmeaza o pauza de 10-14 zile, cu indicatia anumitor exercitii la domiciliu (10-15 minute ca durata). Aceasta pauza este pentru a evita situatia in care pacientul este bine doar pe perioada tratamentului, fiind valabila mai ales in durerile cronice. La aceasta sedinta de tratament se verifica starea clinica, eventual problemele ascunse care apar la suprafata.

Etapa 3

Urmeaza 2 situatii, cele mai comune: aproximativ 30-35% din pacienti au nevoie de kinetoterapie sub indrumarea unui specialist pentru a se asigura ca se face o recuperare de calitate. Celorlalti 60-65% le sunt suficiente indicatiile si tratamentul urmat si le recomandam sa revina la 2-3 sedinte de terapie la 3-4 saptamani intr-o perioada de 2-3 luni.

Etapa 4

Ulterior, pacientul intra in ceea ce spunem noi ITP. Revine la tratament la 6-8-12 luni, avand atat recomandarile personalizate cat si siguranta ca poate gestiona situatiile curente.

Daca simti ca iti putem fi de ajutor, te asteptam la una din clinicile noastre: