Tratam majoritatea cazurilor de lombosciatica fara operatie

Lombosciatica este durerea lombara (in regiunea salelor) insotita de iradierea acesteia la nivelul fesei, coapsei si gambei.

Peste 10 ani experienta in recuperare medicala

Peste 12.000 de pacienti tratati cu success

Rezultate pozitive dovedite clinic si imagistic

Nu tratam doar durerea ci si cauza acesteia

Lombosciatica este durerea lombara (in regiunea salelor) insotita de iradierea acesteia la nivelul fesei, coapsei si gambei. Durerea are un caracter de arsura, furnicatura sau amorteala fiind uneori acompaniata de tulburari de mers. Aparitia acestei simptomatologii semnifica afectarea nervului sciatic, durerea iradiind pe traiectul acestuia. In 90% din cazuri este provocata de modificari patologice de la nivelul discului intevertebral (ex. hernie de disc) care comprima radacina nervoasa. Acest proces este denumit sindrom radicular.

Spre deosebire de multe alte patologii dureroase sindromul radicular are anumite simptome specifice.

  1. Diminuarea sau abolirea reflexelor
  2. Deficit de forta
  3. Tulburari de sensibilitate
  4. Durere

Toate aceste simptome sunt localizate in zona de inervatie a nervului respectiv, pastrand traiectul acestuia. In cazul in care nu exista nici un simptom enumerat mai sus, rezulta ca nu este un sindrom radicular, ci o alta patologie asemanatoare (cel mai frecvent un sindrom mio-fascial).

Compresia nervului sciatic. Ce manifestari are si cum testam in cabinet

In cazul unui contact usor pe nervul sciatic (acesta este pensat sau iritat), manifestarile fizice sunt mai putin neplacute: intepaturi, furnicari, senzatia de arsura sau raceala. Atunci cand compresia este mai mare, simptomele apar la nivelul gambei si pacientul poate prezenta un deficit motor: persoanei ii este greu sa se ridice pe varfuri sau sa mearga pe calcaie fara sa ii cada varful in fata, sa se clatine, sa se aplece. Acestea sunt simptome pentru o compresie mare pe nervul sciatic.

Ce presupune tratamentul: in functie de patologie (gravitate si vechime), varsta pacientului si starea generala de sanatate, acolo unde cazul nu presupune interventie chirurgicala de urgenta, protocolul terapeutic poate varia si poate contine terapie manuala, kinetoterapie, P-DTR.

Urmariti acest video pentru a vedea cum testam in cabinet compresia nervului sciatic si ce fac exact medicii din Clinicile Empatio in cadrul consultatiei, care sunt elementele pe care le bifam atunci cand verificam daca simptomatologia manifestata de pacient indica o compresie la nivelul nervului sciatic.