Subtitlu

Ceva titlu

Un copil bine-crescut nu inseamna doar un copil educat, politicos, manierat. Din perspectiva noastra, un copil bine-crescut este si acela care isi face procesul de crestere ca la carte: postura, aliniere, dezvoltare musculo-scheletala armonioasa si corecta.

De la nastere, corpul bebelusilor si copiilor trece prin schimbari rapide si majore. Ei se adapteaza permanent la conditiile de mediu si vor prefera anumite posturi sau stiluri de mers. Chiar daca parintii sunt mereu atenti la ei, sunt aspecte ce tin de dezvoltarea musculaturii si structurii scheletice care le scapa.

Pe termen lung, aceste „preferinte” vor determina schimbari la nivelul piciorului, mainilor, coloanei vertebrale, modificari ce se corecteaza uneori de-a lungul unei perioade indelungate si pot determina aparitia altor afectiuni sau complicatii la varsta adulta.

Ceva titlu

In perioada de crestere este recomandata macar o vizita la un specialist in kinetoterapie, pentru a avea si o opinie de specialitate privind dezvoltarea armonioasa.

Din punctul de vedere al patologiei, prin kinetoterapia pentru copii, pot fi tratate:

  • afectiuni ortopedice - picior talus valgus (tal valg), picior varus equin (var equin), picior plat, picior in K, coxa valga/coxa vara
  • deviatii ale coloanei - hipercifoze, scolioze, hiperlordoze, cifoscolioze. Atunci cand se accentueaza curbura toracala sau lombara apar aceste afectiuni mentionate mai sus si problema trebuie adresata unui specialist. 

Cred ca stiti la fel de bine ca noi ca preventia este o optiune mult mai avantajoasa tratamentului. Atunci cand vorbim despre copiii nostri, credem ca preventia trebuie sa faca parte din cresterea lor. Ca sa fie bine crescuti!