Dureri lombare, cervicale, dorsale
Afectiuni coloana vertebrala
Corpul urmeaza gandul si emotia
Atunci cand muncim mult, uitam de nevoile noastre si le ascundem in taskurile zilnice, corpul urmeaza gandul si emotia: devine rigid, aplecat, tensionat. Astfel incep durerile si aceasta este cea mai simpla explicatie despre cum ceea ce simtim poate sa determine dezechilibre la nivelul corpului.
Durerea, indiferent de zona in care este localizata, nu este ceva cu care sa traim. Ne poate afecta viata de zi cu zi, randamentul general sau in anumite arii ale vietii, ne poate restrange miscarea si deplasarea, ne depriveaza din a trai experiente noi, a merge in vacante, a face sport si tot asa. Din pacate, ne obisnuim cu durerea sau vrem sa o tratam cu solutii magice: medicatie, masaj, doua-trei sedinte de kinetoterapie, chiropractica, curenti, laser.
Ce avem nevoie sa stim este ca problema nu este (de cele mai multe ori) acolo unde doare. Durerea apare ca o compensare, un semn ca folosim o parte a corpului in defavoarea alteia, pe care incercam sa o protejam. Durerea mascheaza o disfunctie, iar cazurile in care pacientii vin la noi cu durere de umar drept si de fapt problema e la genunchiul stang sunt foarte frecvente.

Tehnica P-DTR
Tehnica dominantă folosită în clinicile Empatio este P-DTR este o terapie neurologică, focusată pe restabilirea controlului asupra corpului și reacțiilor organismului la stres, oboseală, dureri cu diverse origini și regiuni.
Deoarece 92-95% din informațiile pe care le primește creierul sunt inconștiente, în majoritatea cazurilor simptomele pe care le simțim noi (durere, instabilitate, limitări ale mișcării, oboseală, scăderea randamentului) au la baza erori de soft și nu neapărat leziuni ale țesutului, nervilor, coloanei sau articulațiilor.
PDTR este o terapie nedureroasă, se aplică la toate categoriile de vârstă și, cel mai important, rezultatul se resimte imediat și este de durată.
Este folosită testarea musculară, ca metodă de interacțiune cu sistemul nervos, identificată capacitatea de a menține o contracție și răspunsul adecvat la stimulii efectuați de terapeut. Bazându-ne pe datele neurofiziologice, noi știm care trebuie să fie răspunsul organismului. Dacă acest răspuns este inadecvat sau distorsionat, identificăm cauza și corectăm reflexul. PDTR este utilă la toate tipurile de afecțiuni, cu excepția leziunilor de creier și măduvă, afecțiuni reumatologice în faza acută a inflamației și tulburări psihiatrice.

Abordarea Empatio în cazurile de durere
Sistemul Empatio presupune un circuit bine stabilit al pacientului, ce presupune 3 etape, validate de mii de cazuri tratate până în prezent.
- Analiza stării pacientului – se face în cadrul consultației inițiale. Analizăm ce și unde te doare, dacă doare, plus alte simptome prezente, adică starea generală de sănătate a organismului.
- Stabilim metoda de abordare a problemei. Identificăm problema principală (fie că este durere sau alte manifestări patologice), îi explicăm pacientului cauza și apoi îi prezentăm abordarea terapeutică optimă care să rezolve problema rapid și eficient.
- Recuperare. Aici nu vorbim doar despre clasica recuperare medicală. Aceasta este doar o piesă a sistemului dezvoltat de Dr. Orest Bolbocean în Empatio. Noi recuperăm starea de echilibru a pacientului, matricea perfectă a unui întreg echilibrat fizic, emoțional și mental.
Tot obiectivul tratamentului este să aducem pacienții nu la o stare de funcționare, ci la una de performanță. Terapia noastră se concentrează întotdeauna pe restabilirea întregului organism, nu doar a unei părți. Nu tratăm doar mâna, spatele sau piciorul, tratăm tot organismul.