Europa, America, China, Rusia: încercăm să integrăm cele mai bune metode de tratament de pe toate continentele și ne perfecționăm continuu. La aceste metode adăugăm și abordarea individuală a fiecărui pacient. 

În medicină se evidențiază în ultimul timp o direcție axată pe tratamentul medicamentos al simptomelor: avem infecție - antibiotice, impotență - Viagra, durere de cap - Nurofen. Durerile de spate pot fi manifestări ale 200 de cauzee (inclusiv infecții, metastaze, fracturi vertebrale). Fiecare patologie trebuie tratată prin cea mai bună metodă, bazată pe dovezi științifice și clinice. 

Multitudinea studiilor și articolelor medicale confirmă inexistența unei relații directe între modificările imagistice la nivelul discului intervertebral (hernie de disc) și manifestările clinice. Sunt foarte multe situații când aceste dureri au cauze funcționale: dezechilibrul unor structuri la distanță generează durerea. Medicația scade intensitatea durerii, dar nu elimină cauza. 

De exemplu: o tensiune excesivă în sutura dintre oasele parietale la nivel cranian poate avea ca efect inhibiția mușchilor abdominali. Drept consecință, apare un dezechilibru în zona lombară care poate provoca dureri. Medicația sau fiziokinetoterapie pot diminua manifestările dureroase, dar simptomele revin. Până nu este corectată cauza, efectele nu dispar. 

Există multe căi de a obține un rezultat. Depinde atât de pacient, cât și de metoda terapeutică. 

Ca analogie: trebuie să ajungem în Spania. Există mai multe variante: pe jos, cu mașina, cu trenul sau avionul. Alegerea modului de a ajunge la destinație depinde de resursele persoanei (are bani și nu are timp - alege avionul, vrea mai ieftin - merge cu trenul, nu se grăbește - merge pe jos). La fel este și cu eficiența metodelor de tratament în fiecare caz particular: corecția rapidă a simptomatologiei - PDTR, ameliorarea imediată a durerii - acupunctura, echilibrarea generală - homeopatie. 

Pe ambele laturi ale monedei resurse/eficiență există variante. Niciuna dintre metodele practicate în clinica noastră nu este axată pe tratamentul „unor părți ale corpului" sau doar a simptomelor. Totul este global. Noi am căutat  și învățat cele mai eficiente terapii (avionul, în analogia noastră) pentru a ajunge rapid la scopul final: echilibru și sănătate. 

Fiecare terapie utilizată este unică și demonstrată în practică prin rezultate excelente. Dar nu asta face diferența clinicii noastre față de altele, ci experiența practică a fiecărui terapeut și combinațiile care abordează multilateral organismul uman: fizic, neurologic, energetic, emoțional și mental.