Durerea face parte din mecanismele de protectie si supravietuire ale organismului. Este benefica, semnaleaza zonele ce trebuie protejate si ne face sa fim atenti la corpul nostru. Insa o durere intensa ce se intinde pe mai mult de 3 zile afecteaza direct creierul si face dificila diferentierea zonei care genereaza acesti stimuli. Este amplificata si distorsionata.

Acesta este motivul pentru care in aceste cazuri este necesara medicatia. Pentru diminuarea intensitatii si crearea unei „pauze” pentru creier in vederea depasirii acestei situatii, pentru a-i oferi ocazia sa gaseasca o modalitate de rezolvare a acesteia. Nu este corect sa refuzi medicatia. Sa astepti „poate trece singura”. Consecintele acestui refuz te pot costa mult mai mult.

Cu cat durata suferintei este mai lunga, cu atat modificarile induse de aceasta sunt mai importante si mai greu reversibile. Daca este recenta, printr-un tratament corect se obtin „minuni”. Chiar si numai dupa o sedinta.

Acest video ilustreaza una din situatiile referitoare la modificarile survenite in organism, ca rezultat al unei dureri intense. Este un exemplu spectaculos care, printr-un tratament inovator, a permis regresia rapida a modificarilor create de aceasta situatie extrema.