Organismul nostru este structurat pe trei niveluri, din interior spre exterior: mental, emoțional și fizic. În multe cazuri, fizicul este calea de vindecare a dezechilibrelor interioare. Însă nu are sens să tratăm doar fizicul, deoarece el este doar o expresie a proceselor interioare. Este calea (metoda) de autocorecție. 

Ceea ce preluăm noi pe mental trebuie să exprimăm în emoțional. Un șoc major va trebui reglat prin exteriorizarea acestuia: să plângem, să strigăm, să lovim etc. Cu alte cuvinte, să-l scoatem în exterior. Dacă nu avem posibilitatea să ne manifestăm (ne spunem că trebuie să fim puternici, să nu ne arătăm slăbiciunile, am fost învățați că „bărbații nu plâng” și că „femeile supărate sunt urâte”, că „râde lumea de noi” și multe altele), manifestările vor trece în plan fizic. Ca să supraviețuiască și să se echilibreze, să nu decompenseze părțile și mai profunde.  

Când simptomele sunt persistente, înseamnă că s-a dezechilibrat tot sistemul. Dacă există manifestare fizică, organismul mai are resurse de vindecare. Bolile psihice nu se vindecă. În același timp, în perioada acută, acești pacienți nu se îmbolnăvesc. Deloc. Pentru că organismul nu are resurse să mai contacteze și ceva pe fizic. Toate sunt direcționate către ameliorarea părții mentale. 

La fel se întâmplă și cu partea emoțională. Dacă nu avem resurse să o reglăm, organismul va încerca să o compenseze cu o suferința fizică. Cheia este echilibrul. În toate.

Pacienta noastră suferea de dureri lombare de câteva săptămâni. Am început tratatmentul global, axându-ne pe partea fizică și energetică. După trei ședințe, evoluția ei nu era conform aprecierilor inițiale. Se simțea extraordinar în ziua tratamentului și o zi după, iar apoi simptomele reapăreau. 

Este un caz clasic pentru noi. Nu se stabilizează, deci înseamnă că sunt factori care mențin această stare. Și de obicei sunt două motive: factori metabolici sau emoționali. Dacă nu le corectăm, efectul tratamentului va fi minim. Este ca și cum ai încerca să umfli cauciucurile unei mașini căreia nu-i funcționează motorul. Știind ce căutăm, am aflat și răspunsul: tatăl dumneaei a decedat în urmă cu 5 luni. EMOȚII.  

Efectele asupra organismului, după ședința de tratament emoțional, vă las să le citiți singuri.