Deranjeaza zona cervicala? Ati auzit prima data cuvantul spondiloza? Haideti sa clarificam lucrurile.

Va amintiti de jucaria in forma de piramida cu inele, unde era necesar sa puneti inelele pe un bat central? Este exact modul in care vertebrele noastre cervicale sunt aranjate pe maduva spinarii. In partea de sus se afla un cap mare si greu si, datorita gatului, capul se poate roti si se poate apleca in directii diferite. Acestea sunt principalele functii ale coloanei cervicale.

Pentru a mentine vertebrele mai bine si a permite efectuarea miscarilor in diverse planuri, exista niste garnituri intre ele - discuri intervertebrale. In interiorul discului nu exista vase, astfel incat acestea absorb toate substantele utile din fluidele si tesuturile din jur, precum un burete. Insa, pentru a se umple buretele acesta trebuie comprimat si eliberat, ceea ce in cazul discurilor se intampla in miscare.

Iata momentul care aminteste de teribilul cuvant, care induce starea de panica la populatia adulta - SPONDILOZA! Acest diagnostic descrie doar schimbarile normale care apar la corpul nostru odata cu varsta. Adica, spondiloza este doar imbatranirea coloanei vertebrale, se intampla tuturor, dar nu toata lumea este deranjata.

Deci, care este cea mai comuna reactie? Ma doare gatul si am spondiloza la radiografie - inseamna ca ea doare!

Dar aceasta afirmatie este la fel de ridicola ca si cum as spune: m-am impiedicat intr-o bordura si mi-am rupt piciorul - bordura este de vina!

Totusi, ce doare si creeaza disconfort?

Poate pentru unii asta va fi o noutate, dar, pe langa oasele si discurile din zona cervicala, exista si articulatii, ligamente, tendoane, muschi, fascia, vasele de sange, nervi, grasimi, piele, si toate acestea pot durea. Prin urmare, orice poate genera disconfort in zona cervicala.

Din practica mea, pot spune ca cel mai adesea dor muschii, fascia si ligamentele, iar cel mai important lucru pe care trebuie sa il intelegeti aici este: pentru a incetini imbatranirea, pentru a permite ca discurile, muschii si fascia sa functioneze normal, au nevoie doar de o buna circulatie a sangelui. Cum imbunatatim acest proces? EXERCITII.

Dar inainte de a efectua exercitiile, ar trebui sa eliminati toate acele schimbari care s-au acumulat de-a lungul vietii.
Va asteptam la o consultatie!