#Recomandări de luat in calcul. 

Orice #afecțiune, asociată cu riscul de deces sau invaliditate, #forțează persoana să treacă prin câteva stadii #psihoemoționale:
negarea
furia
negocierea
depresia
♦acceptarea.

Uitați-vă la ultimele luni. 
negarea: conspirații, arme biologice, masoni, industria farma, geopolitică, noua ordine mondială etc. 
Astăzi nu #contează cine are dreptate. Un fapt este cert: avem o #pandemie. 

Stadiul 2  furia: trebuiau sa-i ducă la pușcărie pe cei care vin din Italia, uite ce rai sunt italienii ca i-au forțat să stea în casă, ce deștepți sunt că au făcut-o, ăștia au cumpărat tot din supermarket, numai inconștienți în jur...
Și această etapă se termină în curând. 

Urmează celelalte două stadii: negocierea(asociată cu afirmațiile „Dacă numai…” Dacă aş/ar fi făcut…” și depresia (“ce să fac acum”, “câte aş fi reușit dacă”, “ce voi face eu în continuare”, “cum se va descurca familia” și multe alte aspecte. 

haideți să revenim la realitate și să trecem peste ultimele două. Pentru că aceste etape sunt distructive. Pentru că nu-și au rostul și pierdem timpul. Și nu ne permitem. La propriu. 

Te vei îmbolnăvi! 
De coronavirus sau alte forme de #gripă. Sau de altceva. 
Dacă nu vei fi tu, va fi un prieten, membru al familiei sau cineva din cei pe care îi cunoşti. Acum sau mai #târziu. 

#Acceptă ideea!
Și #treci mai #departe!

Avem #responsabilități. Avem părinți expuși, care sunt în grupa de #risc. Nu din cauza coronavirusului. Infarct, accident cerebral, hipertensiune, diabet. Și lista poate continua. Aduceți-vă aminte și de acest aspect. 

Sunt două variante: 
- ne complacem și urmăm valul, plângându-ne de milă și făcând scenarii;
- #intelegem și #acceptăm că ne putem îmbolnăvi și facem #planuri concrete pentru această situație. Care poate sau #NU să se întâmple. 

Eu am #ales varianta a doua: am o familie, 10 angajați (tot o familie), pacienți acuți și cronici. Dacă stau și-mi plâng de milă, ce-o să facă ei? Această criză socială și economică poate dura multe luni. Și nimeni nu poate spune când se termină. Și nici cum va fi pe parcurs. 

Voi ce alegeți, să intrați în depresie, citind postări care se repetă de sute de ori pe Facebook sau vă uitați în jur și #începeți să #faceți ceva?

#euaccept #noiluptam