“Cotul jucatorului de tenis” – este denumirea populara a epicondilitei laterale, caracterizata prin lezarea tendoanelor ce se insera pe epicondilul humeral, cauzand disconfort, durere si limitari functionale ale cotului.

Aceasta boala este destul de frecventa, nu doar la tenismeni ci si la persoanele care, prin natura profesiei, efectueaza miscari monotone repetitive ale mainii – frizeri, maseuri, tencuitori si, desigur, pentru toti cei care lucreaza la calculator.

Datorita suprasolicitarii, apar leziuni si procese inflamatorii la nivelul insertiei tendoanelor, care, la randul lor stimuleaza proliferarea osteoblastelor – celule care constituie tesutul osos. In acest proces patologic sunt implicati si muschii antebratului care devin durerosi spontan sau la palpare.

In plus, la cresterea incidentei afectiunii contribuie contactul cu medii agresive si prezenta proceselor inflamatorii cronice.

Tratamentul epicondilitei laterale


Cea mai eficienta terapie neinvaziva, aprobata la nivel mondial, pentru acest tip de patologie este terapia cu unde de soc.

Procedura pentru efectuarea unei sesiuni de terapie cu unde de soc este simpla: pacientul este culcat sau asezat pe canapea, bratul indoit. Pe cot este aplicat un gel , iar zona dureroasa este marcata. Medicul realizeaza tratamentul atat la nivel de tendon cat si muscular, utilizand diverse aplicatoare in functie de zona tratata .

Timpul efectuarii unei proceuri este de aproximativ 20 minute iar numarul de tratamente necesare este de 3 – 5 sedinte.

La Empatio tratamentul epicondilitei laterale este realizat cu ajutorul aparatului de ultima generatie Masterpuls MP 100 »ultra« (produs de compania Storz Medical, Elvetia; anul – 2017), adica cel mai eficient dispozitiv medical pentru tratamentul acestei patologii.

Echipamente utilizate si atmosfera clinicii Empatio intrunesc atat cele mai inalte standarde medicale cat si preferintele de confort al pacientului.